Thursday, October 20, 2011

Lõhesupp


Jätkame siis kalatoitudega, sedapuhku kerge ja maitsva supiga.

Vaja läheb:
2-2,5 l kalapuljong
3 porgand
4 kartul
1 sibul
200g lõhefilee
Maitse järgi soola, pipart, sidrunimahla
Maitserohelist

Kalapuljongi keetmiseks pane potti külma vee sisse kalapea, roog ja saba ning keeda neid umbes 30 minutit. Seejärel kurna läbi sõela ja maitsesta soola, pipra ja poole sidruni mahlaga.
Puhasta ja tükelda porgand ning pane puljongisse keema. Seni, kuni porgand potis keeb (umbes 10 minutit), koori ja tükelda kartul ning lisa porganditele.
Seejärel puhasta ja tükelda lõhe väikesteks tükkideks. Kui porgand ja kartul on pehmeks keenud, lisa hakitud sibul, mõned minutid hiljem lõhetükid. Lase supil tasasel tulel keeda lühikest aega, kuni kalatükid on läinud heleroosaks. Seejärel võta pott tulelt ja lase veel mõned minutid seista, et kala kuumas puljongis järelküpseks, see jätab kalatükid ilusti terveks ja mahlaseks.

Soovi korral võib supile lisada riisi, väiksemõõdulist pastat, porrut või muid köögivilju.

No comments: