Monday, August 31, 2009

Heli kapsapirukas ehk kui kapsast on liiga palju

Pereköögi kokaraamat lk 337

8-10 inimesele
valmistusaeg: 1 tund+30 min ahjus

Tainas: 6 dl nisujahu
200g võid
200g hapukoort
2 muna
0,5tl soola
0,5tl soodat

Kapsatäidis: 1 keskmine kapsapea
150g võid
3 keedetud muna
1 sl soola
1,5tl suhkrut
0,5tl musta pipart
(200g sinki)

(Tuunikala täidis: 2 tuunikala konservi vees, 2 tuunikala konservi õlis, 4 keedetud muna, tilli)

Määrimiseks: 1 muna

Sõelu jahu kaussi, puista hulka sooda ja sool. Tee jahukuhja keskele süvend, tõsta sinna munarebu ja hapukoor ning tükelda peale või. Haki kõik noaga segi ja sõtku seejärel taignaks. Lase vähemalt 30min külmas seista. Võta tainas külmast ja jaga kaheks ning rulli ristkülikud.

Täidise valmistamiseks lõika kapsas peenikesteks ribadeks, pane potti ning hauta vähese veega 30 min. Lisa või, hakitud munad ning maitseained (ka sink, kel soov mehisema piruka järele).

(Tuunikalatäidise saad, kui segad kalakonservid hakitud munaga ja lisad maitseks tilli)

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ning tõsta taignarulli abil plaadile üks taignaristkülikutest. Laota peale täidis ja kata teise taigna poolega. Määri pirukas munaga ning torka kahvliga mõned augud sisse. Küpseta 220C juures 30 min.

Esimesel korral tegin piruka suure ahjuplaadiga, siis jäi see liistakam, teisel korral kasutasin väiksemat ahjuplaati ja sain koheva piruka.

1 comment:

Maiasmokk said...

Tõsiselt hea pirukas on :)