Thursday, August 27, 2009

Tomatisupp pasta ja basiilikuga


Vaja läheb:

800g purustatud konserv- või värskeid tomateid
2 sl oliiviõli
1 sibul (hakitud)
2 küüslaugu küünt
1 väike paprika
1 l köögiviljapuljongit
2 sl tomatipüreed
1 sl suhkrut
0,5 dl basiilikulehti
2,5 dl teokarbipasta või sarvekesi

Valmistamine:
Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees al dente ehk peaaegu pehmeks. Samal ajal kuumuta peenestatud sibulat, küüslauku ja paprikat paksupõhjalises kastrulis õlis. Lisa tomatikonservid ja -püree, kuubikutest valmistatud puljong ning suhkur. Keeda 5–10 minutit kaane all, vajadusel maitsesta soola ja pipraga.
Rebi hulka basiilikulehed (mõned jäta kaunistuseks). Soovi korral püreesta supp saumikseriga. Nõruta pasta ja sega ülejäänud supi hulka. Kuumuta kõik koos veel kord läbi ja serveeri kohe. Kaunista värskete basiilikulehtedega.

Muidu on maitse väga hea, aga meessoost sööjate jaoks sobib väga hästi sinna sisse näiteks pruunistatud hakkliha või keedetud liha kuubikud.

Ja PS! Koguseliselt tuleb seda päris palju. Me sõime kolm päeva, seega võib kõike poole vähem võtta, eriti veel kahele inimesele süüa tehes:)

Jätku!

No comments: