Võileivatordis kasutamata jäänud saiast saab mõnusa saiavormi:
2 suure vormisaia koorikud (loomulikult võib kasutada ka lihtsalt tavalist saia)
2 suure vormisaia koorikud (loomulikult võib kasutada ka lihtsalt tavalist saia)
umbes pool kilo õunu
6 spl suhkrut
4 muna
1,5 l piima
kaneeli
suhkrut
Vormi asetada kihiti sai ja õunaviilud, millele raputada suhkrut ja kaneeli. Antud kogusest tuli minul 3 saia ja 2 õuna kihti (päris suurde ahjuvormi). Viimaseks kihiks jätsin saia. Siis tuleks vorm üle kallata piima-muna-suhkru seguga nii, et enamus vormist oleks segu sees. 1,5 l piima kohta läheb umbes 4 muna ja 6 supilusikatäit suhkrut. Pealmist kihti võib pisut võiga määrida ja siis suhkrut ja kaneeli peale raputada. Küpsetada 200 kraadi juures 40 minutit kaane all ja veel umbes 15 kaaneta, et pealt mõnusalt krõbedaks läheks.
Õunad võib soovi korral asendada ka õunamoosiga, aga värskete õuntega on vorm mahedam ja mitte nii magus.
1 comment:
maitses ülihää:) ka hommikul külmast peast
Post a Comment