Monday, August 24, 2009

Pelkuvorm I

Vaja läheb:

400-500g pelmeene (oleneb ahjuvormi suurusest)
3-4 muna
200-300 ml piima
1 paprika
1 väike sibul (punane)
1-2 tomatit
juustu (riivitult või õhukeste viiludena)
maitseained - sool, pipar, basiilik

Valmistamine:
Pane külmutatud pelmeenid ahjuvormi. lõika parika ja sibul väikesteks kuubikuteks ja laota ühtlaselt pelmeenide vahele. Viiluta tomat(id) ja aseta kihina pelmeenide peale. Klopi munad piimaga läbi (soovi korral võib lisada paar supilusikatäit hapukoort. Ma ei tea, algses retseptis oli, aga ma ei pannud ja kõlbas süüa küll), maitsesta ja kalla vormi. Segu peab katma pelmeenid. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 min või kuni vedelik on hüübinud. Lisa juust ja küpseta veel u 10 min (vastavalt sellele, kas tahad krõmpsu juustukoorikut või lihtsalt sulanud juustukihti)

Kui tavalisest pelmeenide praadimisest juba villand saab, siis pelkuvorm on heaks vahelduseks. Lihtne ka:)

No comments: