TAINAS:
200 g hapukoort
200 g hapukoort
300 g jahu
250 g võid
(mina lisasin natuke suhkrut)
(mina lisasin natuke suhkrut)
TÄIDIS:
~1 l tikreid
peale raputamiseks kaneeli ja (fariini)suhkrut
(riivsaia jätsin mina retseptist ära)
Haki jahu võiga segamini, lisa hapukoor ning sega ühtlaseks tainaks. Mina veel lisasin pisut suhkrut - seega tegin magusa muretaina. Aseta pooleks tunniks külma.
Rulli pool tainast põhjaks, aseta peale tikrid. Raputa üle suhkru, kaneeli (ja riivsaiaga). Teine pool tainast rulli katteks peale.
Torka kahvliga kattele auke sisse (nii tulevad koogile ilusad "pisarad" peale) ja määri munaga.
Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Haki jahu võiga segamini, lisa hapukoor ning sega ühtlaseks tainaks. Mina veel lisasin pisut suhkrut - seega tegin magusa muretaina. Aseta pooleks tunniks külma.
Rulli pool tainast põhjaks, aseta peale tikrid. Raputa üle suhkru, kaneeli (ja riivsaiaga). Teine pool tainast rulli katteks peale.
Torka kahvliga kattele auke sisse (nii tulevad koogile ilusad "pisarad" peale) ja määri munaga.
Küpseta 200 kraadi juures 25 minutit.
Minu meelest oli kook jahtunult pisut mõnusam, aga ka soojalt maitsev.
Kui tundub liiga magus, siis võib muretainasse jätta suhkru panemata, aga hapukate tikritega sobis magus muretainas päris hästi.
No comments:
Post a Comment