Minu ja nii mõnegi teise vaieldamatud lemmikud - petukad kaerahelbeküpsised :)
200 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
4 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
4 dl rosinaid
veeretamiseks 3 dl jämedaid kaerahelbeid
Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega hulka ka küpsetuspulbriga segatud jahu ja rosinad. Tõsta kahe lusika abil tainakuhjakesed kaerahelvestesse, veereta seal üht- ja teistpidi. Vormi väikesteks pallideks. Lao need küpsetuspaberiga kaetud või määritud ahjuplaadile, jättes vahed vahele, ning vajuta lamedamaks. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit ehk kuni präänikud on kuldkollased.
PS! Kiirkaerahelveses veeretades ei tule küpsised nii ilusad ja head. Mina kasutan jämedaid röstitud kaerahelbeid ja panen rosinaid pisut rohkem. Muide, ühel korral leotasin rosinaid VanaTallinnas (võib ka rummirosinaid teha) ;) Maitse liiga tugev ei olnud, aga ahjust võttes lõhnasid küll jumalikult :)
200 g võid
2 dl suhkrut
2 muna
4 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
4 dl rosinaid
veeretamiseks 3 dl jämedaid kaerahelbeid
Vahusta toasoe või suhkruga ning lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega hulka ka küpsetuspulbriga segatud jahu ja rosinad. Tõsta kahe lusika abil tainakuhjakesed kaerahelvestesse, veereta seal üht- ja teistpidi. Vormi väikesteks pallideks. Lao need küpsetuspaberiga kaetud või määritud ahjuplaadile, jättes vahed vahele, ning vajuta lamedamaks. Küpseta 200 kraadi juures 15-20 minutit ehk kuni präänikud on kuldkollased.
PS! Kiirkaerahelveses veeretades ei tule küpsised nii ilusad ja head. Mina kasutan jämedaid röstitud kaerahelbeid ja panen rosinaid pisut rohkem. Muide, ühel korral leotasin rosinaid VanaTallinnas (võib ka rummirosinaid teha) ;) Maitse liiga tugev ei olnud, aga ahjust võttes lõhnasid küll jumalikult :)
1 comment:
Üleprahi parimad maiustused üldse :)
Soojalt, külmalt, kuumalt, ühe-kahe ja kolme kaupa kõik versioonid on täiesti ülemõsituse :)
Post a Comment