Lihtsa keefiritainaga valmistatud plaadikook on tervislik, mahlane ja maitsev. Mida rohkem rabarbereid koogile lisad, seda maitsvam see tuleb. Rabarberid vajuvad ahjus küpsedes koogi sisse.
VAJA LÄHEB:
3 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl keefirit
4 dl nisujahu
0,5 tl söögisoodat
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl õli
2-3 vart rabarbereid
suhkrut
kaneeli
Vahusta munad suhkruga. Sõelu hulka küpsetuspulbri ja söögisoodaga segatud nisujahu. Lisa õli ja keefir, sega ühtlaseks tainaks. Vala küpsetuspaberiga (sobib ka või või margariiniga määritud ja jahuga üleriputatud pann) kaetud ahjuplaadile. Puista peale rohkelt tükeldatud rabarbereid, raputa üle suhkru ja kaneeliga (kogus vali vastavalt sellele, kui palju rabarbereid panid).
Küpseta 175° juures 40 minutit või kuni kook on küps. Täpsem aeg sõltub sellest, kui suurt ahjuplaati kasutad. Lõika jahtunult ruutudeks.
Mina oma kõige tavalisema ahjuplaadi peale olen teinud kahekordse portsu, siis jääb kook parajalt kõrge. Eriti hea ja õhuline tuleb muidugi kodustest munadest.
Ja ole siis soodaga mõõdukas, sest keefir võimendab selle maitset eriti:)
Head isu!
1 comment:
mõnus maitsev kook ;)
Post a Comment