Ilma põhjata juustupirukas sobib hästi suupisteks veini kõrvale, kaasavõtmiseks piknikule või suvisele väljasõidule. Kõige maitsvam on see muidugi värskelt küpsetatuna. Soovi korral lisa hulka singi- või paprikatükikesi.
VAJA LÄHEB:
300 g kodujuustu
4 sl hapukoort
3 muna
6 sl nisujahu
100 g (sulatatud) võid
250 g riivjuustu
sool
maitseained (näit basiilik, sidruni või küüslaugupipar, paprikapulber jne)
Kuumuta ahi 200°C-ni. Sulata või ja lisa ülejäänud ained. Viimasena sega juurde enamik juustust ( jäta pisut pealeraputamiseks ). Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 24-26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Puista peale allesjäänud juust. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit või kuni kook on pealt kaunilt kuldkollane.
PS! Väga edukalt saab taina valmistada ka õliga. Kuna ma olen hoolas kalorilugeja, siis kodujuustu valisin ekstralahja ja juust ei olnud ka mitte kõige rasvasem. Aga maitsev oli sellegipoolest:) Sinna siise võib põnevuse tekitamiseks lisada nii hapukurki, seeni, sinki kui paprikat. Vali ise.
Mina lisasin praetud ja maitsestatud hakkliha, kapis üksi konutava juustuvorsti tükikesi, poole paprika kuubikud ja peale panin tomativiilud. Ja juust kõige peale. Küsige Aivari käest, kuidas maitses;)
1 comment:
hea soolane suutäis, isegi mina, kes kodujuustu ei armasta nautisin suutäisi :)
Post a Comment