Tuesday, January 14, 2014

Sidrunikook

M.S.
Vaja läheb:
PÕHI:
125g võid
2,5dl jahu
1,5dl tuhksuhkrut
1sl vesi

TÄIDIS:
3dl vett
1,5dl suhkrut
1dl maisitärklist
1 sidruni riivitud koor ja mahl
1 laimi riivitud koor ja mahl
4 munakollast
1dl 35%-list vahukoort

KATE:
4 munavalget
1,5dl suhkrut

Valmistamine:
PÕHI: Sega tainas ja pane 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi, lase tainal külmas u 30 minutit seista.
TÄIDIS: Sega vesi, suhkur ja maisitärklis ning sidruni- ja laimimahl ning riivitud koor. Keeda veidi tasasel tulel samaegselt segades. Võta pott tulelt ja lisa ükshaaval munad, igakord korralikult segades. Lisa koor.
Vala sidrunikreem külmas seisnud tainale ning küpseta 150 kraadi juures u 20 minutit ehk kuni sidrunikreem on valmis. (st, kuni kreem on nii läbiküpsenud, et seda on võimalik lõigata.)
KATE: Vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa järk-järgult vahustamise ajal. Pritsi tordipritsist või määri vahustatud munavalge küpsetatud sidrunikoogile. Küpseta veel 175 kraadi juures u 8 minutit.
Keera kuumus kinni ja lase koogil jahtuda ahjus.

PS, kui järgmine kord teen, siis panen täidisesse 1spl jagu vähem maisitärklist, täidis oli liiga tihke ja kõva.

No comments: