Tuesday, January 14, 2014

Laimi-kohupiimakook

M.S.
Kook, mis oli nii lihtne ja maitsev, et kolme päeva jooksul 2 korda tegemist vääris.
Allikas: nami-nami

Vaja läheb:
Põhi:
100 g külma võid
2 sl suhkrut
2,5dl nisujahu
2 sl külma vett
Kate:
3 muna
1,5dl suhkrut
250 g maitsestamata kohupiima
100 g hapukoort
2 sl nisujahu
3 laimi (või 2 sidruni) peenelt riivitud koor ja pressitud mahl

Valmistamine:
Haki jahu, või ja suhkur kausis noaga puruseks. Lisa külm vesi ja sõtku kiiresti tainaks. Hoia 10 minutit jahedas. Vooderda tainaga umbes 24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm. Pane 20 minutiks sügavkülma (siis ei tõmba tainas küpsedes nii palju kokku). Eelküpseta 200kraadises ahjus 10 minutit, kuni põhi on veidi kollakas.
Vahusta munad suhkruga, lisa edasi vahustades muud ained. Vala täidis eelküpsetatud pirukapõhjale.
Küpseta 200kraadises ahjus veel umbes 30 minutit, kuni tainaservad on kuldsed ja pirukatäidis hüübinud.

No comments: