Tuesday, January 14, 2014

Sidrunikook

Kook, mis sulas suus. Ja sai otsa veel enne, kui pilti jõudsin teha :)
Retsepti allikas: toidutare.ee

Vaja läheb:
PÕHI:
3 dl nisujahu (sobib ka täistera nisujahu)
125g võid
1sl suhkur
1sl vesi

TÄIDIS:
75g võid
2 muna
3 dl suhkur
2 sidruni riivitud koor ja mahl

Valmistamine:
Haki kokku jahu, suhkur ja rasvaine, lisa vesi ja sõtku tainas. Pane tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja lase külmas seista u 30 minutit. Küpseta põhja 225ºC juures u 10 minutit.
Pehmenda rasvaine. Vahusta muna suhkruga, lisa rasvaine, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl.
Lisa täidis põhjale ja küpseta 175ºC juures u 30 minutit.
Kui kook on veidi pehme, lase jahtuda.

PS, kook tuli üsna intensiivse maitsega.

No comments: