Wednesday, October 19, 2011

Mahlane lõhepirukas


Retsept pärit toidutare.ee lehelt ja veidi enda järgi kohandatud.

Piruka põhi:
2dl jahu
100g või või margariin
2 sl külm vesi

Kate:
200-300g lõhe (värske või kergsoolatud, kogus sõltub sellest, kui palju kala parasjagu käes on)
Maitseained - sool, pipar
Poole sidruni mahl
3 muna
3 dl piim
100g juust (tavaline või emmental)

Puhasta kala luudest ja lõika väiksemateks tükkideks, maitsesta soola ja pipraga ning pigista peale poole sidruni mahl. Sega lõhetükid läbi ja jäta kaussi seisma. Näpi jahu ja võitükid käe vahel sõmeraks, lisa vesi ning vormi tainapalliks. Suru tainas ümmarguse pirukavormi põhja ja äärtesse. Laota pirukapõhjale maitsestunud kalatükid. Klopi lahti munad ja lisa piim, kalla segu kalatükkidele. Küpseta ahju alumises osas 175 kraadi juures 10-15 minutit, kuni täidis on suures osas hüübinud ja puista seejärel üle riivitud juustuga. Küpseta seejärel veel 20-30 minutit, kuni juust on sulanud ja kergelt pruunistunud.
Kohe serveerides on täidis väga mahlane, aga veidi jahtudes taheneb parasjagu.

No comments: