Thursday, October 6, 2011

Lihtne õunavorm

Tegu siis väheke modifitseeritud retseptiga, mis esialgu sisaldas rabarberit ja oli seega suvine maius, sügisel võib rabarberi aga asendada õuntega.
Lihtne ja kiire igal ajal.

Vaja läheb:
6-7 keskmise suurusega haput õuna
(2-3 suuremat rabarberivart)
0,5-0,75 dl suhkrut
2 tl kaneelisuhkrut

200g võid või margariini
1,5 dl suhkrut
4 dl nisujahu
1 tl vaniljesuhkrut

Koori ja lõika õunad tükkideks, koguseliselt peaks saama 1,5-2 l õunatükke. Näpi külm või koos suhkru, jahu ja vaniljesuhkruga purutaoliseks massiks. Puista 2/3 purust 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ning tihenda seejärel kergelt käega. Pane peale õunatükid, puista üle suhkru ja kaneeliga. Puista ülejäänud puru ühtlaselt õunatükkidele. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit.

Serveeri piimaga.

Rabarberi puhul peab magustoit peale ahjust võtmist pisut jahtuma, sest rabarber on siis veel üsna vedel. Õunu kasutades võib magustoitu süüa aga kohe peale ahjust võtmist.

Seekord pilti ei jõudnud teha, sest magustoit sai enne otsa :)
Järgmine kord ehk.

No comments: