Sunday, September 13, 2009

Toorjuustukook valge šokolaadiga


Põhi:
200g Digestive küpsiseid
50g võid

Kate:
200g valget šokolaadi
400g maitsestamata toorjuustu
2dl hapukoort
2 muna
1tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:
Värskeid (või ka külmutatud) marju
(Samuti võib peale riivida šokolaadi)

Sega purustatud küpsised sulatatud võiga ühtlaseks massiks ning suru küpsetusvormi põhja.
Katte jaoks sega toorjuust hapukoore, munade, vanillisuhkru ja sulatatud šokolaadiga. Vala segu põhjale.
Küpseta 160 kraadi juures 1 h.
Jahuta ning kõige parem on kui kook mõned tunnid külmkapis seisab.
Kaunista marjadega.

Valge šokolaadi armastajatele tõeliselt mõnus kook. Hästi toitev, aga värsked marjad (mustikad ja jõhvikad sobivad suurepäraselt!) tasakaalustavad seda. Järgmine kord tahaks proovida ka katte sisse marju segada.

1 comment:

Maiasmokk said...

Mmm... nämma...