Tuesday, September 1, 2009
Nostalgilised hetked
Ehk kui tahaks midagi magusat, aga kapid kommidest-šokolaadist lagedad, siis suhkrut vast ometi on!
VAJA LÄHEB:
u 1 klaas suhkrut
rosinaid
VALMISTAMINE:
Vala klaas suhkrut kaussi või kastrulisse ja kuumuta keskmisel kuumusel aegajalt segades. Vahepeal pane kapile või ahjuplaadile (olenevalt sellest, mis kuuma kannatab) valmis küpsetuspaber. Mina panin kapi peale ja moodustasin seejärel paberile rosinatest kolm pikka triipu.
Kui hakkad tundma vähesel määral magusat lõhna ja segades altpoolt juba vedelat karamelli näha on, siis võib kuumust juurde lisada, kuid nüüd peab juba pidevalt segama. Ära seejuures aga väga hoogu mine, et karamelli liialt kausi külgedele laiali ei jääks:)
Kui kogu segu on ühtlaselt sulanud ja võtnud tumepruuni värvuse, vala see pideva joana ja suhteliselt kiiresti küpsetuspaberile. Võib teha ka väiksemaid törtsusid või lusikaga tõsta, aga sellega ei tohiks väga kaua aega kulutada, sest karamell tahkub kiiresti.
Mina panin lisaks veel mõnedesse kohtadesse rosinaid peale ja juba mõne minuti pärast võis otsast murdma hakata:)
Maitseb nagu vana hea kukekomm:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
Ma proovisin ka eile... mõtlesin, et olen jõle kaval, et ei tee potis, äkki seda raske pärast puhastada, ja panin suhkru ahjuvormi küpsetuspaberi peale... valvasin ja valvasin, kuidagi ei tahtnud karamelliseeruda, siis väänasin kuumuseks 280C ja unustasin natukeseks :P Asi toimis, aga natsa kõrbemaiku sain ka lisaks... aga mõnus ja lihtne maius... pärast murrad ja krõbistad!!! Mõte hea!!!!
Post a Comment